top of page

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023
Κοπή πίτας

Ακόμη μία χρονιά πέρασε. Ακόμη μία χρονιά συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη και θέληση. Την πίτα ευλόγησε ο π. Ιωάννης Τομαράς, μέλος της χορωδίας μας. Την πίτα την δημιούργησε η Ειρήνη Καραγιαννάκη, μαθήτρια β΄ γυμνασίου.

2023-01-17 κοπή πίτας 1.jpg
2023-01-17 κοπή πίτας 2.jpg

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023
Αρχιερατικό συλείτουργο στον Ιερό Ναό Παναγίας της Επισκέψεως Τρικάλων 

Με την άδεια και την ευλογία του σεβ. μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, μετέβησαν στην πόλη των Τρικάλων ο σεβ. μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος για να λειτουργήσει και να κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας της Επισκέψεως και ο σεβ. μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Θεόκλητος.

Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωσαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους γέροντας Αλέξιος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος γέροντας Γαβριήλ, μοναχοί της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος και οι ιερείς της τοπικής ενορίας των Τρικάλων.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσε τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας «Χορός Αγγελικός» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή της βυζαντινής μουσικής του δημοτικού ωδείου Λάρισας κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο σεβ. μητροπολίτης Σιδηροκάστρου προεξήρχε κατά το ετήσιο μνημόσυνο της Βασιλικής Γιαννούλα, κατά σάρκα αδελφής της καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, γερόντισσας Ιακώβης. Μαζί συμπροσευχήθηκαν ο σεβ. μητροπολίτης Σταγών και Μετέωρων κ. Θεόκλητος, Λαγκαδά και Λητής κ. Πλάτων και ο σεβ. μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Πιερίας

Τη μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Ορθοδοξίας Οσίου Εφραίμ του Σύρου πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς η ομώνυμη Ιερά Μονή στην Κονταριώτισσα Πιερίας, η οποία αποτελεί και το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο.
Κατόπιν πρόσκλησης της γερόντισσας Αικατερίνης, κλιμάκιο της χορωδίας μας έψαλε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

2023-01-28 Κονταριώτισσα 1.jpg

Σάββατο 23 Απριλίου 2023
Ιερός Ναός αγίου αποστόλου Θωμά Μακρυχωρίου Λάρισας

Την Κυριακή του Αντιπάσχα (Θωμά) καλέστηκε η χορωδία μας από τον προϊστάμενο του ναού, π. Ιωάννη Τομαρά, για να ψάλλει στο εσπερινό του αγίου αποστόλου Θωμά στον ομώνυμο ιερό ναό. Το Μακρυχώρι είναι έδρα του δήμου Τεμπών και σύσσωμος ο λαός μαζί με την δημοτική αρχή παρευρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις. 

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023
Ιερός Ναός αγίου Γεωργίου Γιάννουλης

Την 20η Ιουνίου εορτάζει η Εκκλησία της Ελλάδος την Υπεραγία Θεοτόκο την Οδηγήτρια, της οποίας εικόνα του 18ου αιώνος έχει στην κατοχή της η ενορία του αγίου Γεωργίου του μεγαλομάρτυρος από τους πρόσφυγες της ανατολικής Θράκης.
Ο π. Ιωάννης, προϊστάμενος και εφημέριος της ενορίας στην Γιάννουλη Λάρισας, κάλεσε τον "Χορό Αγγελικό" στην αγρυπνία προς τιμή στην Υπεραγία Θεοτόκο την Οδηγήτρια. Μέλη του χορού, αλλά και μαθήτριες με δίπλωμα βυζαντινής μουσικής πλαισίωσαν τον ένα και μοναδικό χορό.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023
Ιερά Μονή προφήτου Ηλιού Τυρνάβου

Με τις ευχές του γέροντος της μονής αρχιμανδρίτου Ιακώβου, η χορωδία μας έψαλλε στον εσπερινό του προφήτου Ηλία, πρωτοστατούντος του οικείου ποιμενάρχου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023
Ιερός Ναός αγίου Γεωργίου και αγίας Ολυμπιάδος

Ο "Χορός Αγγελικός" έψαλλε στην πανηγυρική ακολουθία προς τιμήν της αγίας Ολυμπιάδος στο ομώνυμο χωριό της Ελασσόνας, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του ναού π. Αναστασίου, πρωτοστατούντος του οικείου ποιμενάρχου μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
Ιερά Μονή Ολυμπιώτισσας Ελασσώνος

Ο "Χορός Αγγελικός" έψαλλε στην πανηγυρική ακολουθία της αποδόσεως της κοιμήσεως της Θεοτόκου (9μερα), κατόπιν προσκλήσεως της γερόντισας της μονής Ακακίας, πρωτοστατούντος του οικείου ποιμενάρχου μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

Τετάρτη 14 π.η. / 27 ν.η. Σεπτεμβρίου 2023
Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Στην μεγάλη δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, έψαλλε η χορωδία μας, κατόπιν προσκλήσεως του ηγουμένη της μονής Αλεξίου. Στην πανηγυρική ακολουθία προεξήρχε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος χειροτόνησε σε ιερέα τον ιεροδιάκονο της μονής π. Παχώμιο Ξενοφωντινό.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Συναυλία αφιερωμένη στον Δανιήλ πρωτοψάλτη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Αφίσα 1.jpg

Η βυζαντινή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «Χορός Αγγελικός», διοργάνωσε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση αφιερωμένη στο ζωή και το έργο  του πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Δανιήλ πρωτοψάλτου .


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πληροφορίες άγνωστές στο ευρύ κοινό, για τη ζωή και το μελοποιητικό έργο του  μεγάλου πρωτοψάλτη, από τους ομιλητές Λάσκο Δημήτριο και Τζουραμάνη Κυριάκο. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πανελλαδικά καταξιωμένες  χορωδίες «Εργαστήρι Ψαλτικής»  υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και χοράρχη Αθανασίου Παϊβανά  και «Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία» υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και χοράρχη Γεωργίου Κωνσταντίνου οι οποίες και απέδωσαν ύμνους σε μελοποίηση του Δανιήλ πρωτοψάλτου.

2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 12_edited.jpg
2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 5_edited.jpg
2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 6_edited.jpg
2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 8_edited_edit
2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 21_edited_edi
2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 13_edited.jpg
2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 18_edited.jpg
2023-10-29 Συναυλία Δανιήλ 30_edited.jpg

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου π.η. / 13 ν.η. Δεκεμβρίου 2023
Ιερό Κελί αγίου αποστόλου Ανδρέα Καρυών

Με αγιορείτικη κατάνυξη και κελλιώτικο τυπικό, εορτάσαμε την μνήμη του αγίου αποστόλου Ανδρέα στο ομώνυμο Ξενοφωντινό κελί στις Καρυές του αγίου Όρους. Ευχαριστίες πολλές στον υπεύθυνο του κελιού π. Σισώη Ξενοφωντινό και στον ιερομόναχο του κελιού π. Γρηγόριο Ξενοφωντινό. Στην πανήγυρι προεξάρχοντος του γέροντος Γαβριήλ της ιεράς μονής Παντοκράτορος, τέθηκε προς προσκύνηση η τίμια χείρα του αγίου αποστόλου Ανδρέα.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Ιατρική Σχολή Λάρισας

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής φοιτητών της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι μια ομάδα φοιτητών Ιατρικής που δραστηριοποιείται από το 2018 με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες. Στόχος της ομάδας είναι η προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ειδικά σε περιοχές που η πρόσβαση των ανθρώπων σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη ή αδύνατη. Έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχώς τρεις αποστολές στην Κένυα σε συνεργασία με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο. Στον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την πραγμάτωση της αποστολής, πρωταρχικό μέλημα είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Για τον σκοπό αυτό, η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φιλανθρωπικό bazaar με σκοπό την ενίσχυση του έργου της. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του κτιρίου Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου. Οι δύο βυζαντινές χορωδίες του Δ.Ω.Λ. ανδρικός και γυναικείος «Χορός Αγγελικός» συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με μία χριστουγεννιάτικη συναυλία την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής (κτίριο Κατσίγρα - πλατεία Ταχυδρομείου).

bottom of page