Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022
Κοπή πίτας

Στον χώρο που κάνει τις πρόβες η χορωδία μας, κόψαμε την ετήσια βασιλόπιτα για το έτος 2022. Μετά από μία δύσκολη χρονιά, με αποχή από όλες τις συναντήσεις μας, ο π. Ιωάννης ως ιερέας και μέλος της χορωδίας, ευχήθηκε σε όλους μας μία ευλογημένη χρονιά με υγεία και προκοπή.

2022-03-17 Κοπή πίτας 1.jpg
2022-03-17 Κοπή πίτας 2.jpg
2022-03-17 Κοπή πίτας 3.jpg

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022
Β΄ Χαιρετισμοί στο Μακρυχώρι

Σε όλους τους χαιρετισμούς προς την Παναγία μας, βρίσκονται μαθητές από όλες τις τάξεις για να ψάλλουν τον κανόνα προς την κυρία Θεοτόκο. Ευκαιρία για τους μικρούς, αλλά και τις κυρίες για να ψάλλουν όλοι μαζί.

2022-03-18 Χαιρετισμούς β΄ Μακρυχώρι.jpg

Τρίτη 17/30 Μαρτίου 2022
Αγίου Αλεξίου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος μετέβη ένα μικρό κλιμάκιο της χορωδίας μας για τον εορτασμό του γέροντος της μονής Αλεξίου. Μετά την Προηγιασμένη θεία λειτουργία, στο συνοδικό της μονής, μαζί με τους πατέρες, ψάλλαμε όλοι μαζί το "πολυχρόνιον"! Στην μονή μαζί μας παρευρέθηκαν και οι μικροί μας χορωδοί Ιωάννης και Σπυρίδωνας.

2022-03-29 αγ. Αλεξίου Ξενοφώντος 1.jpg

Σάββατο 16 Απριλίου 2022
Συναυλία στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος σε συνεργασία με τις χορωδίες « Χορός Αγγελικός», «Music Arte» και «Θεσσαλοί Μελωδοί», διοργάνωσε μια μουσική και εκκλησιαστική περιδιάβαση στο Θείο Πάθος της Μεγάλης Εβδομάδας, με τίτλο «Ερχόμενος ο Κύριος».

Η χορωδία μας έψαλλε στο 20λεπτο πρόγραμμά της ενδεικτικούς ύμνους από την Μεγάλη Εβδομάδα. Στο τέλος της συναυλίας, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εξήρε την παρουσίαση της χορωδίας μας, με την άψογη εκτέλεση των τροπαρίων, αντιπροσωπεύοντας το πατριαρχικό αλλά και το αγιορειτικό ύφος.

2022-04-16 Συναυλία Ελασσώνα 1.jpg

Σάββατο 01 Μαΐου 2022
Κυριακή του Αντιπάσχα στον Ιερό Ναό Μακρυχωρίου

Η χορωδία μας συμμετείχε στην πανήγυρι του ιερού ναού αγίου Θωμά Μακρυχωρίου, ψάλλοντας και στους δύο χορούς. Επιλέγησαν τροπάρια κατά το αγιορείτικο ύφος, με κατανυκτική και μεγαλοπρεπή απαγγελία όλων των αναστάσιμων ύμνων. Στα δοξαστικά οι δύο χοροί ενώνονταν σε ένα αναλόγιο.

2022-05-01 Μακρυχώρι 4.jpg
2022-05-01 Μακρυχώρι 2.jpg

Τετάρτη  01 & Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022
Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Ελασσώνος

Μεγαλοπρεπώς εόρτασε την μεγάλη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Συκιάς Ελασσόνας.
Της πανηγύρεως προέστη ο σεβ. μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος κατόπιν προσκλήσεως του οικείου μητροπολίτου Ελασσώνος  κ. Χαρίτωνος.
Τους ύμνους της εορτής τόσο κατά τον πανηγυρικό εσπερινό όσο και κατά την πανηγυρική δισαρχιερατική θεία λειτουργία απέδωσαν μέλη της χορωδίας μας "Χορός Αγγελικός"

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022
Μεθέορτος εσπερινός Αγίου Πνεύματος και κτιτορικό μνημόσυνο
στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου

Μεγαλοπρεπώς εόρτασε την μεγάλη δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. 

Τους ύμνους του μεθέορτου εσπερινού και του κτιτορικού μνημοσύνου απέδωσαν μέλη της χορωδίας μας "Χορός Αγγελικός".

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022
Πρόβες στην νέα εργασία για το μελοποιητικό έργο του Δανιήλ πρωτοψάλτου του Λαρισαίου

Με έντονες εβδομαδιαίες πρόβες ξεκινήσαμε φέτος, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, την νέα δισκογραφική εργασία της χορωδίας μας, η οποία είναι αφιερωμένη στον πρωτοψάλτη του πατριαρχικού ναού Δανιήλ τον εκ Τυρνάβου. Το μελοποιητικό του έργο είναι πλούσιο με υψηλό μουσικό επίπεδο, συνεχίζοντας την μακραίωνη παράδοση της ρωμαίϊκης / βυζαντινής μουσικής.

2022-06-14 Ηχογράφηση Λέσχη 1.jpg
2022-06-14 Ηχογράφηση Λέσχη 2.jpg

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022
Εορτή της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριώτισσας Πιερίας

Την μνήμη της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου εορτάζει πανηγυρικά η Ιερά Μονή Κονταριώτισσας κάθε χρόνο με πλήθος πιστών και προσκυνητών απ' όλη την όμορη περιοχή. Η ηγουμένη της μονής Αικατερίνη μοναχή, κάλεσε την χορωδία μας να ψάλλει τα τροπάρια του όρθρου και της θείας λειτουργίας, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου π. Σεβαστιανού, ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
Πανήγυρις αγίας Ζώνης στο μετόχι της Ιεράς Μονής Σπαρμού

Την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, εορτάζει το παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Σπαρμού το οποίο είναι αφιερωμένο στην αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τους θεομητορικούς ύμνους απέδωσαν οι δάσκαλοι της ψαλτικής Ιωάννης Χασανίδης με την συνοδεία του και ο Γεώργιος Καραγιαννάκης με τους πατέρες της μονής.

Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022
Πανηγυρικός εσπερινός εις το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κορώνης

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Κορώνης στην λίμνη Πλαστήρα. Κατόπιν προσκλήσεως του καθηγουμένου της μονής Μεθοδίου ιερομονάχου, ο "Χορός Αγγελικός" πλαισίωσε και τους δύο χορούς μαζί με ψάλτες και βοηθούς της μονής.
Εξάρχων της πανηγύρεως ο π. Σιλουανός ιερομόναχος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου (Αλίαρτος Θηβών).

2022-09-07 Κορώνα 1.jpg
2022-09-07 Κορώνα 2.jpg

Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022
Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κανάλων

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κανάλων στην Καρυά Ελασσώνος. Κατόπιν προσκλήσεως της γερόντισσας Ορθοδοξίας, μέλη της χορωδίας μας με χοράρχη τον Γεώργιο Καραγιαννάκη, έψαλλαν πανηγυρικά τους ύμνους της εορτής. Στην πανήγυρι χοροστάτησε ο οικείος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τέθηκαν για προσκύνηση και οι κάρες των αγίων Ελευθερίου και Ευσταθίου.