top of page

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού

Στην Ιερά Μονή Σπαρμού Ολύμπου με τις ευχές του γέροντα Νικάνωρα, καλέστηκε η χορωδία μας για να ψάλλει από τον αριστερό χορό στην πανήγυρι του αγίου Πνεύματος. Τον δεξιό χορό πλαισίωσαν ο π. Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης με την συνοδεία του. Στην πανήγυρι χοροστάτησε ο οικείος αρχιερεύς σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021
Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κανάλων

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του οσίου Παϊσίου του αγιορείτου στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κανάλων στην Καρυά Ελασσώνος. Κατόπιν προσκλήσεως της γερόντισσας Ορθοδοξίας, μέλη της χορωδίας μας με χοράρχη τον Γεώργιο Καραγιαννάκη, έψαλλαν πανηγυρικά τους ύμνους της εορτής. Στην πανήγυρι χοροστάτησε ο οικείος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τέθηκαν για προσκύνηση και οι κάρες των αγίων Ελευθερίου και Ευσταθίου.

0-02-05-3db2a89eb1a5068e0932dc4d0c60da352ec047b081fbdcc76e0e02fe4450efca_f852bcae472c6c3f.
0-02-05-10d55d0d2f4dff989524ec0c37832a541af43c6eb808f1ed3ff087bf24275f1a_7b5d2941b0864bfe.
0-02-05-b518382bda323bd2143dd87bac091f334a0e8da44ad2eba4e06b2aa2f46cc34d_8250e620ff19a19.j

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Νεραϊδοχωρίου

Στα 1300 μέτρα υψόμετρο, βρίσκεται το καθολικό της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής αγίας Παρασκευής Νεραϊδοχωρίου. Κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου και του συμβουλίου, η χορωδία μας έψαλλε στον εσπερινό αλλά και στην λειτουργία, με πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά να έρχεται να παρακολουθήσει αλλά και να προσκυνήσει την εικόνα της αγίας.

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριώτισσας

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο όρθρος με την πανηγυρική θεία λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Κονταριώτισσα Πιερίας επί την μνήμη της οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Μέλη της χορωδίας μας, κατόπιν προσκλήσεως της γερόντισσας της μονής Αικατερίνης μοναχής, έψαλλαν τα τροπάρια της αγίας καταλαμβάνοντας και τους δύο χορούς.

Σάββατο 15 Αυγούστου 2021 (21 Αυγούστου ν. η.)
Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Η χορωδία μας έψαλλε, κατόπιν προσκλήσεως του γέροντα Αλεξίου, στην αγρυπνία για την μνήμη της Κοίμησης της Θεοτόκου στον δεξιό χορό την προεόρτια ημέρα και στον αριστερό χορό στην αγρυπνία. Δεξιά έψαλλαν οι πατέρες της μονής με χοράρχη τον π. Σεραφείμ. Στην αναστάσιμη θεία λειτουργία της Κυριακής και πρώτης μεθέορτης ημέρας της Κοιμήσεως, η χορωδία μας έψαλλε στον δεξιό χορό από κοινού με τους πατέρες της μονής προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021
Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Δαδιάς

Στην ακριτική μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, προσκεκλημένοι του οικείου μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού και του γέροντος της μονής πανοσιολογιωτάτου κ. Θεοφίλου, μετέβηκε η χορωδία μας για να ψάλλει στην πανήγυρη της μονής. Πλήθος κόσμου από τα διπλανά χωριά ήρθε για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς, την οποία και εορτάζουν στην εορτή των Γενεθλίων της Θεοτόκου.
Με την δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη, έγινε ο εσπερινός αλλά και ο όρθρος με την πανηγυρική θεία λειτουργία, μετεχόντων των πατέρων της μονής, του γέροντος της Ιεράς Μονής αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, προεξάρχοντος του οικείου μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού. Στο τέλος της λειτουργίας ο ιεράρχης μαζί με τους διακόνους, τους ιερείς αλλά και τους πατέρες της μονής, λιτάνευσαν την εικόνα της Παναγίας έως το σημείο της πηγής όπου αναβλύζει το αγίασμά της. Στην πανήγυρι παρευρέθησαν και οι άρχοντες του τόπου, οι βουλευτές, ο δήμαρχος, αλλά και η στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
Ιερός Ναός Αγιορειτών Πατέρων Νέας Ιωνίας Αττικής

Στο Ιερό Μετόχι Οσίων Αγιορειτών Πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους στη Νέα Ιωνία Αττικής εορτάστηκε για πρώτη φορά η σύναξη της Παναγιάς Οδηγήτριας της οποίας η Ιερά Θαυματουργός Εικόνα φυλάσσεται στο καθολικό της Μονής. Το εσπέρας της 17 Σεπτεμβρίου (ε.ε.) τελέστηκε ιερά κατανυκτική αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό προεξάρχοντος του σεβ. μητρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ συμπαραστατουμένου υπό του καθηγουμένου γέροντος Αλεξίου και με τη συμμετοχή πατέρων της μονής καθώς και λοιπών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην ιερά αγρυπνία στο δεξιό αναλόγιο έψαλε κλιμάκιο της χορωδίας μας ενώ στο αριστερό ομάδα ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή της βυζαντινής μουσικής κ. Αθανασίου Αδαμάκη. Ενώπιον του ιερού αντιγράφου της Παναγίας της Οδηγητρίας, το όποιο έχει μόνιμα πλέον εγκατασταθεί στο ιερό μετόχι και οι δύο χοροί έψαλαν το μεγαλυνάριο της Παναγίας μας "Άξιον Εστί".

2021-09-17 Ιερός Ναός Αγιορειτών Πατέρων Νέας Ιωνίας Αττικής.jpg

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2021 (16 Νοεμβρίου ν.η.) 
Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Με λαμπρότητα τελέστηκε η ιερά αγρυπνία προς τιμήν της ανακομιδής του λειψάνου του αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, την 03/11/2021 π.η. Στα αναλόγια δεξιά έψαλλαν χορός πρωτοψαλτών της Αθήνας, με χοράρχη τον άρχοντα πρωτοψάλτη Γρηγόριο Ζάρκο και αριστερά ο "Χορός Αγγελικός", με χοράρχη τον καθηγητή και πρωτοψάλτη της βυζαντινής μουσικής Γεώργιο Καραγιαννάκη.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021
Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κανάλων

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου βρέθηκε η χορωδία μας κατόπιν προσκλήσεως της γερόντισσας Ορθοδοξίας, για την αγρυπνία επί την εορτή της αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Στην κατοχή της μονής υπάρχει λείψανο της αγίας το οποίο τέθηκε προς προσκύνηση. Στην αγρυπνία ιερούργησαν ο π. , εφημέριος της μονής και ο αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παπανικολάου από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού.

Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021
Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κορώνης

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κορώνης βρέθηκε η χορωδία μας, κατόπιν προσκλήσεως του ηγουμένου της μονής γέροντος Μεθοδίου. Την 4 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει η μονή την μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, ηγουμένου της μονής και κατόπιν επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

bottom of page