top of page

24 Νοεμβρίου 2019

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κατερίνης (Κονταριώτισσα)

Ο «Χορός Αγγελικός» έψαλλε στην αγρυπνία επί την εορτή της αγίας Αικατερίνης, προς τιμή της ηγουμένης της Ιεράς Μονής Κονταριώτισσας, γερόντισσας Αικατερίνης. Μετά την πολύωρη ακολουθία, πλήθος κόσμου έδωσε ευχές στην γερόντισσα και η χορωδία έψαλλε το «Πολυχρόνιον»!

20 Οκτωβρίου 2019

Πατριαρχική θεία λειτουργία στην Ι. Μ. Ξενοφώντος

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου (ν.η.) η Ιερά Μονή Ξενοφώντος  αλλά και σύσσωμη η Αθωνική Πολιτεία υποδέχθηκε την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο ο οποίος προέστη στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος  από Ιεράρχες του Θρόνου αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας καθώς και από τους Ηγουμένους του συνόλου σχεδόν των αγιορείτικων μονών.

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν στον δεξιό χορό βατοπεδινοί πατέρες μαζί με τον χορό "Τρόπος" ενώ στον αριστερό χορό ο "Χορός Αγγελικός" με συνοδεία αγιορειτών πατέρων υπό τον π. Δαμασκηνό Νεοσκητιώτη.

8 Σεπτεμβρίου 2019

Πανήγυρις εις το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κανάλων

Στην πανηγυρίζουσα το Γενέθλιο της Θεοτόκου  Ιερά Μονή Κανάλων (Καρυά Ελασσόνας) έψαλλε ο " Χορός Αγγελικός" κατόπιν πρόσκλησης της καθηγουμένης της μονής Ορθοδοξίας μοναχής.

Τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό όσο και στη Θείας Λειτουργία προεξήρχε ο σεβ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Προ της αναχώρησης, η χορωδία μας έψαλλε τα απολυτίκια ενώπιον των τιμίων καρών των αγίων Ελευθερίου  και Ευστρατίου οι οποίες φυλάσσονται στην ιερά μονή.

26 Αυγούστου 2019

Άγιος Γεώργιος Λάρισας

Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο υπόγειος ναός στον άγιο Γεώργιο Λάρισας.

Ο "Χορός Αγγελικός" κατόπιν πρόσκλησης του προϊσταμένου του ναού π. Νικηφόρου Κοντογιάννη, έψαλλε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στην παραμονή της εορτής.

30 Ιουνίου 2019

Πανήγυρις αγίων Αγιορειτών Πατέρων στο μετόχι της Ι. Μ. Ξενοφώντος στην Νέα Ιωνία Αττικής

Στο μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, το οποίο είναι αφιερωμένο στους αγίους εν Άθω Πατέρες έψαλλε ο "Χορός Αγγελικός" κατά την ετήσια πανήγυρη. (Η σύναξη πάντων των αγίων Αθωνιτών Πατέρων εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων).

17 Ιουνίου 2019

Πανήγυρις του αγίου Πνεύματος στην Ι. Μ. αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια αλλά και κατάνυξη, πανηγύρισε η Ιερά Μονή αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, η οποία κάθε χρόνο τέτοια μέρα αποτελεί σημείο αναφοράς για πλήθος προσκυνητών. Η χορωδία μας έψαλλε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην ιερά μονή.

10 Ιουνίου 2019

Αρχιερατικός εσπερινός και λιτανεία λειψάνων στο εορτάζων παρεκκλήσιο του αγ. Λουκά του ιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για τον άγιο Λουκά τον ιατρό στο παρεκκλήσι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η υποδοχή του σεβασμιωτάτου, ο οποίος κόμισε προς ευλογία και αγιασμό τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου, έγινε στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, έγινε λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, συνοδεία της μουσικής μπάντας του δήμου Λαρισαίων. Τόσο στον εσπερινό όσο και στη λιτανεία έψαλλε η χορωδία μας.

30 Μαΐου 2019

Ιατρική σχολή Λάρισας

Ο "Χορός Αγγελικός", έψαλλε σε ειδική τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου γέροντα Ναϊρόμπι, υπερτίμου και εξάρχου Κένυας κ. Μακαρίου, κατά την οποία αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και ώρα 19:30.

13 Μαΐου 2019

Προεόρτιος εσπερινός στην αρχαία βασιλική του αγ.  Αχιλλίου

Η βασιλική του αγίου Αχιλλίου συμμετέχει για πρώτη φορά στον ετήσιο εορτασμό του πολιούχου αγίου, με τη διοργάνωση αρχιερατικού εσπερινού, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και παρουσία πλήθους κόσμου. Τον χορό των ιεροψαλτών τον πλαισίωσε ο "Χορός Αγγελικός". Η βασιλική του αγίου Αχιλλίου, αποκαλύφθηκε με ανασκαφική έρευνα της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων από το 1978 κ.ε. και αναδείχθηκε σε επισκέψιμο χώρο το 2013 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Υπήρξε ο ναός που στέγασε τον τάφο του αγίου, η έδρα της Μητρόπολης Λαρίσης και το σπουδαιότερο προσκυνηματικό κέντρο της Θεσσαλίας, σε όλη τη βυζαντινή περίοδο

bottom of page